Webbplatsens överlägg

Världens mest sålda ölmärken

Öl är en av världens absolut populäraste drycker och konsumeras och tillverkas över i princip hela världen. Vissa länder har lång tradition medan andra länder har precis kommit igång med ölproduktion. Öl sågs länge som något som arbetare och lägre klasser drack men på senare år har popularitet och intresset för öl har vuxit enormt, inte minst i Sverige Denna artikel kommer att handla om dem absolut största och mest sålda ölmärken över hela världen. Och dem är kanske inte dem märken som man kan tro.

Kina och USA dominerar när det kommer till ölmärken

USA och Kina dominerar helt klart när det kommer till produkt och till dem ölmärken som säljer mest men faktum är att dem allra mest sålda ölmärkena hittar man i Kina. I Europa råder den en väldigt lång tradition av ölskapande där det i Tyskland finns bryggerier som dateras ändra från 900-talet och et visar vilket hantverk det ligger bakom många europeiska ölmärken. Men tradition och hantverk räcker inte alltid för att kvala in på listan över mest sålda ölmärkena. I Danmark hittar man ölmärket Skol som ägs och den anrika öltillverkaren Carlsberg. För den svenska marknaden är Skol kanske inte något större populärt märke men faktum är att Skol är det mest sålda ölmärket i Brasilien och många andra länder där man beräknar att Skol tar hela 2,1 procent av all ölförsäljning och beräknas vara världens femte mest sålda ölmärke.

Kina och USA dominerar när det kommer till ölmärken
Kina och USA dominerar när det kommer till ölmärken

Heineken är ett av få europeiska ölmärken som kvalar in på listan och man beräknar att Heineken är världens sjunde mest sålda ölmärke. Amerikanska öltillverkare finns det gott om och dem allra största är Coors Light, ett ölmärke som grundades 1978 och är idag världen mest tionde sålda ölmärke i världen. Jätten Budweiser är ett annat amerikanskt ölmärke som är välkänt över hela världen och är faktiskt ett av USA:s starkaste varumärken. Budweiser beräknas vara världens fjärde största ölmärke och kanske det näst mest sålda i USA. Bud Light är USA:s största och mest sålda ölmärke och är väldigt populärt världen över. Bud Light ses som världens tredje största ölmärke.

Till sist men inte minst kommer man till dem absolut största ölmärkena och föga förvånat så är det faktiskt kinesiska ölmärken som toppar listorna. Kinesisk öl är kanske inte så populärt i Europa eller i USA men med tanke på den enorma befolkning i Kina och övriga Asien är den inte så konstigt att det är just kinesiska som står högt upp. Som det sjätte mest sålda ölmärke hittar man den kinesiska tillverkaren Yanjing Beer som grundades 1980 men har blivit enormt populärt på kort tid. Tsingtao grundades redan 1903 och då av bosättare med tyskt ursprung. Bryggerier är idag det största i Kina och världens näst mest sålda ölmärke. Snow Beer är det absolut störta byggeriet som egentligen består av cirka 100 bryggerier runt om i landet och tillverkar hisnande över 100 miljoner liter öl om året. Med detta så är Snow Beer Kinas och världens mest sålda ölmärke.

© 2021 99 bottles