2019

Stockholms bästa ölställen

Länge sen förbi är den tiden då det dög att gå ut för att ta en stor stark på första bästa ölhak. Nu för tiden vill de flesta ha lite mer klass och variation i sitt öldrickande. Finsmakarna vill gärna kunna välja mellan många olika sorter, gärna någon sort som är unik för just det stället. Många av Stockholms mest förfinade ölbarer erbjuder en intressant blandning av vanligt lager på fat till specialtillverkade öl från mikrobryggerier. De bästa ölbarerna vill gärna kunna sälja ett brett sortiment av lokalt producerade öl. Det blir också mer och mer populärt att kunna erbjuda gästerna ett urval av ekologiska öl. Här kan du läsa lite mer om några av de bästa ölbarerna i Stockholm.

Akkurat

Det här är faktiskt den enda svenska baren som har tagit 100 poäng i sajtens RateBeers rankning av hela världens ölställen. Varje år sammanställs en lista på vilka ställen som fått 100 poäng av deras följare. Akkurat är en av få ställen i världen som fått 100 poäng vilket också är maxpoängen. Här hittar du ett helt unikt sortiment av öl och en personal som är både hängiven och kunnig. Ölsortimentet består av en hel del sorter från riktigt små bryggerier och små upplagor. Så här kan du vänta dig att få en helt unik smakupplevelse. För någon av RateBeers många hundra tusen användare är det just blandningen av välkända och unika öl som uppskattas. Självklart har Akkurat även sin egen öltillverkning med öl som du bara kan köpa just här.

Omnipollos hatt

Detta är ett av stadens hippaste ställen och de erbjuder ett brett utbud av ölsorter som passar den trendige så väl som den kunnige. Här är det den djärva designen likväl som ölen som är i centrum. Maten går inte heller av för hackor. Vad sägs om gourmetpizza serverad på psykedeliska tallrikar. Sitt ner och njut av öl, snygg design och konst. Passa på att frottera dig med innefolket för snart drar de vidare mot nästa trendställe.

Katarina Ölkafé

Är du en hipster boende på söder i Stockholm är chansen stor att du ofta befinner dig på Katarina Ölkafé. Som namnet antyder ligger det i Katarina församling på Söder i Stockholm. Detta är ett retroinrett kafé starkt inspirerat av den amerikanska östkustens deli-kaféer. Här serveras matiga mackor på hembakat sugdegsbröd med trendiga tillbehör så som kimchi och surkål. Den skäggklädda personalen bidrar till den sköna stämningen och det lönar sig att vara stammis om man vill ha extra service. Ölen kommer från mikro-, nano- och pikobryggerier Stockholmsområdet.

Katarina Ölkafé

Nya Carnegiebryggeriet

I Hammarby Sjöstad ligger ett bryggeri som öppnats av Carlsberg Sverige och Brooklyn Brewery. Självklart finns det servering också så att gästen kan få njuta av den egenbryggda ölen. På sommaren är det extra fint att besöka Nya Carnegiebryggeriet för då är uteserveringen öppen. Maten fokuserar på att lagas till av säsongens råvaror av lokala producenter. Den tas också fram för att passa ölsortimentet. Bästa sättet att avnjuta maten och ölet är att samla kompisgänget och förbeställa någon av deras feasting menys. Då delas allt på bordet mellan alla gäster så att alla runt bordet får samma upplevelse och kan dela den med varandra.